Bauhaus
CKC Zoetermeer

Lezing Bauhaus

In 2019 is het 100 jaar geleden dat Bauhaus werd opgericht, tussen 1919 en 1933 een vernieuwende kunst- en ontwerpschool in Duitsland. Museum Boijmans Van Beuningen laat de Nederlandse kant van Bauhaus zien en deze lezing geeft je een verdiepende kennis over ontstaan, bloei en neergang van Bauhaus.

Net als in de Jugendstil-beweging was het gelijkschakelen van kunst, nijverheid en architectuur een belangrijk thema. Walter Gropius, de directeur van Bauhaus geloofde in en promootte het samengaan van alle kunstvormen. Voor zijn opleidingsinstituut vroeg hij dan ook beroemde kunstenaars als Paul Klee en Kandinsky als docent, zodat kunst en ambacht samen gingen.

De vormgeving van keramiek, textiel, typografie, enz. sloot aan bij het internationale modernisme. Bauhaus was daarnaast ook vooruitstrevend in het beleid om vrouwelijke studenten toe te laten. Helaas moest deze uniek kunstschool onder druk van de politieke veranderingen in Duitsland eerst Weimar verlaten en in 1933 werd de vestiging in Dessau door de nazi’s gesloten.

DATUM EN TIJD

woensdagavond 13 maart 2019
van 19.30 tot 21.30 uur

WAAR

CKC Zoetermeer
Leidsewallen 80
2722 PC Zoetermeer
www.ckc-zoetermeer.nl

PRIJS

€ 19,50

Deze rondleiding vindt ook plaats op:
zaterdag 9 februari van 13.30 tot 15.00 uur