PODIUM DE BUURVROUW
ROTTERDAM-SCHIEBROEK

Lezing ‘Frans Hals’

Komende maanden zijn in het Rijksmuseum maar liefst vijftig topstukken van Frans Hals te bewonderen. Door zijn losse, bijna impressionistische manier van schilderen wordt Hals gezien als één van de meest vernieuwende portretschilders van de zeventiende eeuw. Een koopman in schutterskleding kijkt ons lachend aan, terwijl het lijkt alsof hij zijn glas aanbiedt. Als vanzelfsprekend glimlach je als kijker terug naar deze ‘Vrolijke drinker’. Het schilderij is een typerend voorbeeld van Hals’ kenmerkende losse toets en levendige gelaatsuitdrukking.

In de negentiende eeuw trokken kunstenaars als Eduard Manet, Claude Monet en Vincent van Gogh massaal naar Haarlem om daar de werken van Frans Hals met eigen ogen te zien. Zijn vrije penseelstreek, kleurgebruik en expressieve gezichten werden door hen bewonderd en vervolgens toegepast op hun eigen schilderijen.

De werken in deze tentoonstelling komen uit internationale collecties en zijn tekenend voor de levendige, vermakelijke stijl die de Haarlemse meester zo beroemd maakt.

 

DATUM EN TIJD

Zaterdag 25 mei 2024
van 11.00 tot 13.00u

WAAR

Podium De Buurvrouw
Larikslaan 200
3053 LG Rotterdam
www.buurvrouwrotterdam.nl

PRIJS

€ 19,50

Deze lezing vindt ook plaats op:
donderdag 16 mei van 13.30 tot 15.30 uur bij CKC Zoetermeer