CKC
Zoetermeer

LEZINGENSERIE ART NOUVEAU EN JUGENDSTIL

Aan het einde van de negentiende eeuw beginnen kunstenaars zich af te zetten tegen het historisme ofwel de neo-stijlen. De Nieuwe Kunst of Art Nouveau ontwikkelt zich in de architectuur en in de toegepaste kunst. Door heel Europa slingert zich de zwierige zweepslaglijn en de stijl wordt ook bekend onder de namen Jugendstil, Wiener Secession en Liberty Style. Denk aan de weelderig gedecoreerde huizen van de Belgische architect Horta en de gekleurde mozaïeken op de panden van Gaudí. Zij hebben met elkaar gemeen dat ze zich lieten inspireren door de organische vormen in de natuur: sierlijke stengels, bloemen en planten. In Nederland werd Jan Toorop beroemd met zijn Slaolie-affiche, maar ook het Rozenburg-porselein en de Beurs van Berlage horen bij de Art Nouveau.

1: Inleiding en Engeland | 2: België en Parijs | 3: Nancy en Nederland | 4: Duitsland en Barcelona | 5: Amerika en Glasgow | 6: Wenen en daarna

Donderdag 29 september, 6-13 oktober, 3-10-17 november 2022

Dit is een serie van zes, maar inschrijven voor losse lezingen is ook mogelijk. Korting bij inschrijven voor de hele serie van zes lezingen.

 

 

DATUM EN TIJD

Vanaf donderdag 29 september 2022
van 13.30 tot 15.30u

WAAR

CKC & partners
Leidsewallen 80
Zoetermeer
www.ckc-zoetermeer.nl

PRIJS

€ 19,50 per lezing, inclusief koffie of thee in de pauze; bij inschrijven voor drie lezingen € 52,50 (10% korting); bij inschrijven voor complete serie van zes lezingen € 95,00 (20% korting)