CKC
Zoetermeer

LEZINGENSERIE MYTHOLOGIE IN DE KUNST

Mythologische verhalen zijn altijd een bron van inspiratie geweest voor vele kunstenaars, zelfs tot in de moderne tijd aan toe. In deze serie maakt u kennis met de wereld van de Griekse en Romeinse goden, te beginnen bij het ontstaan van het Griekse godenrijk. Vervolgens komen de belangrijkste goden en de meest legendarische helden van de Griekse en Romeinse mythologie uitgebreid aan bod. De lezingen illustreren aan de hand van verschillende kunstwerken hoe hun avonturen door de eeuwen heen zijn verbeeld.Net als de mens zijn ook de klassieke goden behept met karaktertrekken als jaloezie en achterdocht, ze maken ruzie en worden verliefd, kortom, het zijn nog altijd smeuïge verhalen! Ook menselijke helden als Herakles en Odysseus komen daarbij aan bod, evenals de verhalen rondom de Trojaanse oorlog.

1: De oorsprong van de Griekse Goden | 2: Op de top van de Olympus | 3: De overige Olympiërs | 4: De Trojaanse oorlog en al zijn helden | 5: De zwerftochten van Odysseus | 6: De werken van Herakles

Donderdag 12-19-26 januari, 2-9-16 februari 2023

Dit is een serie van zes, maar inschrijven voor losse lezingen is ook mogelijk. Korting bij inschrijven voor de hele serie van zes lezingen.

 

DATUM EN TIJD

Vanaf donderdag 12 januari 2023
van 13.30 tot 15.30u

WAAR

CKC & partners
Leidsewallen 80
2722 PC Zoetermeer
www.ckc-zoetermeer.nl

PRIJS

€ 19,50 per lezing, inclusief koffie of thee in de pauze; bij inschrijven voor drie lezingen € 52,50 (10% korting); bij inschrijven voor complete serie van zes lezingen € 95,00 (20% korting)