Podium De Buurvrouw
Rotterdam-Schiebroek

Lezing ‘Vermeer’

Nooit eerder heeft u zoveel schilderijen van Johannes Vermeer bij elkaar kunnen zien! Voor de grootste Vermeer-expositie ooit, met 28 van de 37 schilderijen, bracht het Rijksmuseum werken van over de hele wereld samen. Het is de eerste tentoonstelling gewijd aan de beroemde 17de-eeuwse meester in Nederland in bijna 30 jaar.

Zeven schilderijen zullen voor het eerst in Nederland te zien zijn, zoals ‘Brieflezend meisje’ uit Dresden en ‘Vrouw met de weegschaal’ uit Washington. Andere hoogtepunten zijn drie schilderijen afkomstig uit de Frick Collection in New York, die voor het eerst in de geschiedenis alle Vermeers tegelijk uitleent.

Johannes Vermeer (1632-1675) leefde en werkte in Delft. Zijn werk is vooral bekend om zijn verstilde, introverte scènes binnenshuis, zijn ongekende gebruik van helder, kleurrijk licht en zijn overtuigende illusionisme. Omdat zijn schilderijen in collecties en musea over de hele wereld tot de topstukken behoren, wordt zijn werk slechts bij wijze van uitzondering uitgeleend.

Dit is dé kans om de schilder goed te leren kennen en dichterbij Vermeer te komen!

 

DATUM EN TIJD

Zaterdag 4 maart 2023
van 11.00 tot 13.00u

WAAR

Podium De Buurvrouw
Larikslaan 200
3053LG Rotterdam
www.buurvrouwrotterdam.nl

PRIJS

€ 19,50