YouTube
Besloten video’s

Literatuur in beeld

Talloze kunstenaars hebben zich in de loop der eeuwen laten inspireren door schrijvers. Daardoor is het mogelijk om via de beeldende kunst kennis te maken met een aantal klassiekers uit de wereldliteratuur. Aan de hand van kunstwerken worden enkele van de beroemdste verhalen uit de literatuurgeschiedenis gepresenteerd. Zowel de kunstwerken, die uiteenlopen van de klassieke oudheid tot aan de twintigste eeuw, als de auteurs, blijken nog altijd in staat ook de moderne lezer en toeschouwer te boeien. In zes lezingen worden de volgende verhalen behandeld:

1 – Griekse tragedies: Agamemnon, Orestes, Hekabe, Oidipous, Iason en de Argonauten, Medea

2 – Verhalen uit de Metamorfosen van Ovidius

3 – De Aeneïs van Vergilius

4 – Tristan & Isolde

5 – Shakespeare: Richard III, A Midsummer Night’s Dream, The Merchant of Venice, Falstaff, Romeo and Juliet, King Lear, Macbeth, The Tempest

6 – De illustrator en de schrijver/kunstenaar: Blauwbaard, Undine, E.T.A.Hoffmann: Klein Saches genannt Zinnober, Nussknacker und Mausekönig, Edgar Allen Poe: The Fall of the House of Usher, William Blake: Songs of Innocence and of Experience, Oskar Kokoschka: Die traümenden Knaben.

Deze lezingenserie in de vorm van opgenomen video’s is te bekijken op een zelfgekozen moment. Elk van de zes lezingen duurt ruim anderhalf uur. De introductie-video van de eerste lezing is openbaar en gratis te zien ter kennismaking, de overige video’s zijn besloten. Kijk voor een eerste indruk op www.youtube.com.

 

DATUM EN TIJD

Besloten video’s
online te bekijken

WAAR

YouTube-kanaal
Kunst Is Leuk!
www.youtube.com

PRIJS

€ 12,50 per lezing, € 65,00 voor de hele serie van zes (15% korting)